+381641406844 jovana_srejic@yahoo.com

Baš o meni

Rođena sam i živim u Beogradu. Nakon završetka VI beogradske gimnazije počela sam da studiram Stomatološki fakultet ali sam ubrzo shvatila da to nije idealna profesija za mene.

Pošto sam i sama često pokušavala da promenim težinu, eksperimentisala sa različitim dijetama, borila se sa jo jo efektom, gubitkom motivacije i epizodama prejedanja, profesija nutricioniste je bila logičan i prirodan izbor.

 Zašto se tako dobro razumemo?

I mislim da baš zato jako dobro razumem moje klijente, pogotovu sve one koji se bore sa prekomernim brojem kilograma i trajnom promenom načina ishrane.

Imala sam prilike da radim sa klijentima koji su imali vrlo različite stilove života, zdravstveno stanje, nivoe fizičke aktivnosti, pa sam kreirala jelovnike za trkače koji se spremaju za polumaraton i maraton, trudnice, osobe koje imaju insulinsku rezistenciju, sindrom nervoznih creva, celijakiju.

 Obrazovanje i rad sa klijentima

Rad sa klijentima sam počela 2010 nakon što sam diplomirala na  Visokoj Zdravstvenoj Školi strukovnih studija u Beogradu, na smeru Strukovni nutricionista-dijetetičar. Specijalističke studije iz oblasti Javnog zdravlja sam završila 2014 i tada sam počela intenzivnije da radim na promociji zdrave ishrane.

Moji klijenti su uvek tražili savet koje tačno namirnice da kupe i to je bio odličan razlog da se dodatno edukujem o aditivima u hrani, organskoj proizvodnji, alergenima, alternativnim izvorima pojedinih nutrijenata, proizvođačima koji nude sertifikovane i visokokvalitetne proizvode.

Sada i tada

Trenutno sarađujem sa internističkom ordinacijom Rašić i DASH Healthy US timom.

Do sada sam sarađivala sa puno sjajnih ljudi i kompanija. Neke od njih su trčanje.rs, AK Running, MSPAAS tim na čelu sa prof Isailović Goranom, kreatorkom sajta štikla&patika, devojkama iz Kontakta PR&Media Consulting tima, Jessica Wright na čelu Pinto Food Data projekta.

Uvek rado pričam o zdravoj ishrani i zdravim stilovima života. Često uzimam učešće i na stručnim skupovima od kojih posebno izdvajam:

  • Prezentacija: “Ishrana trudnica i dojilja“  prvi Festival Dojenja – 19.05.2017. godine
  • Prezentacija: „Ishrana u kontroli Diabetesa tip II“ –Poliklinika Sunce – 18.11.2015. godine
  • Prezentacija: “Creating wellness packages- a necessary step for hotels in order to reach new clients” na međunarodnoj konferenciji“Tourism and Development u Novom Sadu – 06.11.2014. godine
  • Prezentacija “Hrana našeg podneblja-uticaj na raspoloženje” na Jesenjem Lilly apoteke festivalu zdravlja (deo MSPAAS tima sa prof Isailović Goranom) – 25.09.2014. godine

 Volim medije

Danas je medijsko prisustvo jedan od najboljih načina prezentacije svog rada. Volim da pišem, tj. svoj lap top, a i čest sam sagovornik  u pisanim medijima. Takođe, prisutna sam i na mnogim TV kanalima a o svemu tome možete više videti ovde.